آموزش صادرات میوه خشک از صفر تا صد

میوه خشک از جمله محصولاتی است که در کشور های مختلف متقاضیان زیادی دارد. سود این محصول بسیار زیاد است. با این حال صادرات این محصول قوانین خاص خود را داراست. در این صفحه مطالب مرتبط با آموزش صادرات میوه خشک جمع آوری شده است. 


نحوه صادرات میوه خشک

شما برای اینکه یک صادرکننده میوه خشک شوید، باید با مراحل و نحوه صادرات میوه خشک به طور کامل آشنا شوید. مهم ترین نکته در صادرات چیپس میوه خشک تهیه و تولید آن است. پیش از شروع به کار بهتر است یک پروپوزال تهیه و تعریف شود. در این پروپوزال کلیتی از روند کار، کمیت و کیفیت محصول، و قیمت آن مورد توجه قرار می گیرد. پس از آن باید تحقیقات بازار انجام شود و بازار هدف انتخاب شود. پس از انجام این مراحل اولیه می توان وارد فاز اصلی اجرا شد.

تهیه تجهیزات و شروع تولید

تولید میوه خشک در ابعاد صادراتی نیاز به تجهیزات مختلفی دارد از جمله: وان شست و شو، اسلایسر، خشک کن و دستگاه بسته بندی

برندینگ و بسته بندی

محصول شما در یک بسته بندی شکیل و با ظاهری زیبا باید به دست مشتری برسد. ظاهر محصول شما، معرف شما در کشور مقصد است.

اخذ مجوز های لازم

سازمان صنعت و معدن و سازمان ملی استاندارد از جمله سازمان هایی هستند که برای گرفتن مجوز آن ها باید اقدامات لازم را انجام دهید.

شروع صادرات

با توجه به تحقیقات انجام گرفته در مرحله تحقیقات بازار و با کسب مشاوره از افراد حاضر در صنعت صادرات میوه خشک اقدام به صدور میوه خشک به کشور مقصد کنید.

حضور در فضای آنلاین

یکی از جنبه های کسب و کار شما، وجه آنلاین شماست. شما باید یک وب سایت برای معرفی خود و محصولاتتان داشته باشید. این وب سایت راه ارتباطی شما و مشتریان تان است. 

حضور فعال در نمایشگاه ها

یکی از فرصت های شما برای برقراری ارتباط با مشتریان حضور در نمایشگاه ها و رویدادهای مختلف است. همچنین از جدید ترین اخبار مربوط به حوزه کاری خود مطلع  می شوید. 


شرایط و قوانین صادرات میوه خشک

فرآیند قانونی صادرات میوه خشک با ثبت یک شرکت به صورت سهامی خاص آغاز می شود. اساس نامه این شرکت باید حتما شامل «صادرات و واردات میوه خشک » باشد. قدم بعدی تهیه ی کارت بازرگانی از اتاق های بازرگانی است. این کارت با اعتبار ۵ ساله صادر می شود. اقدام بعدی اخذ مجوز سازمان صادرات و سازمان غذا و دارو است. گواهی قرنطینه، تایید و ارزیابی شاخص های بسته بندی که توسط جهاد کشاورزی صادر می شود ، از جمله مجوز هایی است که باید دریافت شود.

مجوزهای لازم برای صادرات به اروپا

  • گواهی امنیت غذا که با نام BRC/FSSC22000/ IFS .شناخته می شود.
  • گواهی محصولات طبیعی و ارگانیک که سازگار با محیط زیست هستند. این گواهی با نام IFOAM شناخته می شود.
  • برای بسته بندی وزن حداکثر ۱۰ کیلوگرم رعایت شود .

قیمت صادرات میوه خشک

قیمت میوه خشک صادراتی به عوامل مختلفی بستگی دارد. اروپا و امارات (دبی)، یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس، از واردکنندگان اصلی میوه خشک هستند. نتایج تحقیقات ما نشان داده است، در کشورهای اروپایی و امارات (دبی) میوه خشک های مختلف با قیمت های زیر به فروش می رسد. 

نام کشورتوضیحات (قیمت ها به ازای یک کیلو است)
بریتانیازردآلو ۲-۵ پوند، آلو ۳-۸ پوند، خرما ۴-۱۰ پوند، انجیر ۶-۱۴ پوند، کشمش ۲-۵ پوند
فرانسهزردآلو ۴-۹ یورو، آلو ۵-۱۲ یورو، خرما ۷-۱۵ یورو، انجیر ۸-۱۸ یورو، کشمش ۳-۶ یورو
آلمان زردآلو ۷-۱۲ یورو، آلو ۵-۱۰ یورو، خرما ۶-۱۶یورو ، انجیر ۱۰-۲۰ یورو، کشمش ۴-۷ یورو
هلندزردآلو ۸-۱۵ یورو، آلو ۶-۱۳ یورو، خرما ۵-۱۴ یورو، انجیر ۱۲-۲۲ یورو، کشمش ۳-۸ یورو
ایتالیازردآلو ۵-۱۰ یورو، آلو ۴-۹ یورو، خرما ۳-۱۲ یورو، انجیر ۸-۱۶ یورو، کشمش ۲-۵ یورو
امارات (دبی)خرما ۳-۸ دلار، کشمش ۴-۷ دلار، زردآلو ۵-۱۰ دلار، آلو ۵-۷ دلار، انجیر ۵-۱۱ دلار

درآمد صادرات میوه خشک

در سال 2021 صادر کنندگان ایران میوه خشک هر کیلو میوه خشک را به طور متوسط به مبلغ 2.225 دلار فروخته اند. برای اینکه بتوانید سود یا درآمد صادرات میوه خشک را به دست آورید، باید هزینه های صادرات و هزینه تهیه میوه خشک در ایران را داشته باشید و از این مبلغ کم کنید. میزان درآمد صادرات میوه خشک به نوع میوه خشک، کشور مقصد و هزینه های صادرات بستگی دارد. هیچ عدد مشخصی برای درآمد صادرات میوه خشک نمی توان ارائه داد ولی فرمول محاسبه سود یا درآمد صادرات میوه خشک این است:

درآمد صادرات یک کیلو میوه خشک  = قیمت فروش یک کیلو میوه خشک در کشور مقصد بر اساس نرخ ارز نیمایی – (هزینه تولید یا خرید یک کیلو میوه خشک در ایران) – (هزینه های صادرات یک کیلو میوه خشک)

بخش اصلی هزینه های صادرات شامل حمل و نقل، تعرفه های گمرکی و بیمه است.

نکته مهم در محاسبه سود صادرات این است که شما نباید قیمت روز دلار را مبنای قیمت فروش یک کیلو میوه خشک در کشور مقصد در نظر بگیرید، چون طبق قوانین کنفدراسیون صادرات ایران مجبور هستید ارز حاصل از صادرات را در سامانه نیما و به نرخی که دولت تعیین می کند به فروش برسانید. اختلاف قیمت دلار بازار آزاد و دلار نیمایی گاهی به 30 درصد قیمت دلار بازار آزاد هم می رسد؛ یعنی اگر حساب و کتاب تان را بر اساس نرخ دلار آزاد انجام دادید، باید قید حدود 30 درصد آن را بزنید! یعنی اگر 100 دلار درآمد داشته باشید، چون مجبورید دلار را به نرخی که دولت اعلام می کند بفروشید، در نهایت 70 دلار به قیمت بازار آزاد به دستتان می رسد.

سود تولید میوه خشک با کیفیت برای صادرات: اگر به تهیه میوه خشک صادراتی به عنوان یک کسب و کار نگاه کنیم سود حاصل از این کار چیزی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است. هر ۱۰ کیلو میوه تازه یک کیلو میوه خشک تحویل می دهد. در مقیاس جهانی و صادرات، درآمد ایران از صادرات میوه خشک در سال ۲۰۲۱ چیزی در حدود ۴1 هزار دلار بوده است. این مبلغ به ازای صادرات ۱۸ هزار تن میوه خشک بوده است. در واقع به ازای هر کیلو میوه خشک مبلغ ۲.۲۲۵ دلار سهم تاجران ایرانی شده است. 


صادرات میوه خشک به کشور های مختلف

صادرات میوه خشک به کشورهای مختلف دروازه ای برای ورود به بازارهای جدید جهانی است. این بازارهای جدید، کسب درآمد را افزایش می دهد. از طرفی موقعیت جغرافیایی ایران یک موقعیت خاص است که امکان صادرات به کشورهای مختلف را به راحتی فراهم می کند. صادرات به هر کشور نکات ریزی دارد که با رعایت آن می توانید موفق باشید. مقالات زیر صادرات میوه خشک به کشور های مختلف را مورد بررسی قرار داده اند.

آموزش صادرات میوه خشک به امارات

آموزش صادرات میوه خشک به کویت

آموزش صادرات میوه خشک به عمان

آموزش صادرات میوه خشک به عراق

آموزش صادرات میوه خشک به روسیه

آموزش صادرات میوه خشک به ترکیه

آموزش صادرات میوه خشک به اروپا


مشکلات صادرات میوه خشک

صادرات میوه خشک به کشور های مختلف همراه با مشکلات و چالش های مختلفی است. آشنایی با این چالش ها و مشکلات دید وسیع تری در زمینه صادرات میوه خشک به صادرکنندان می دهد. در این مقاله سعی شده است تا به مشکلات مربوط به صادرات میوه خشک اشاره شود.


نمونه بسته بندی مناسب برای میوه خشک صادراتی

یکی از چالش های صادرات میوه خشک، نحوه بسته بندی آن است. چرا که در نگاه اول آنچه به چشم خریدار می آید، نحوه بسته بندی آن است. یک بسته بندی جذاب و شکیل می تواند نظر خریداران را به خود جلب کند. هم چنین نحوه بسته بندی برای خریداران اروپایی و آسیایی این محصول بسیار اهمیت دارد. در این مقاله درباره قوانین بسته بندی و روش های رایج آن می خوانید. هم چنین این مقاله شامل تصاویری از نحوه بسته بندی میوه های خشک است که می توانید از آن ایده بگیرید.


شرکت های صادرات میوه خشک

در مقاله زیر لیستی از شرکت های صادر کننده میوه خشک آمده است، شما می توانید با مطالعه آن اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.


انجمن صادر کنندگان میوه خشک

با توجه به جست و جوهای انجام شده در سطح اینترنت انجمن و صنف خاصی برای شرکت های صادر کننده میوه خشک ثبت نشده است. با این حال آمار نشان می دهد ثبت شرکت های صادرات میوه خشک با توجه به رونق این حوزه در حال افزایش است.


تولید میوه خشک صادراتی

ایران یکی از کشورهایی است که ظرفیت تولید میوه خشک صادراتی را دارد. بسیاری از باغ داران و کشاورزان ترجیح می دهند که برای در امان ماندن محصولاتشان از خرابی، آن ها را خشک کنند. با این حال تولید میوه خشک صادراتی نیازمند مراعات عوامل مختلفی است که در این مقاله سعی شده است تا به آن اشاره شود.